مطالب مرتبط
همه چیز در مورد ریزش مو
ریزش مو یک فرآیند کاملا طبیعی است.هر یک از ما روزانه حدود صد یا صد و پنجاه تار مو از دست می دهیم.همه موها به مدت 2-7 سال رشد می کنند و پس از آن می ریزند.با گذشت زمان، یک موی جدید به جای موهای از دست رفته رشد می کند.با این حال، گاهی اوقات تعداد موهای از دست رفته به طور قابل توجهی افزایش می یابد، که ممکن است نشان دهنده فرآیندهای پاتولوژیک مختلف باشد و نیاز به مشاوره پزشکی اجباری دارد..در چنین شرایطی، ممکن است فرد مبتلا به آلوپسی آره آتا، که اصطلاحی است که ریزش موی پاتولوژیک را توصیف می کند، تشخیص داده شود..این عارضه می تواند در افراد با جنس ها و سنین مختلف از جمله کودکان و نوجوانان رخ دهد.
علائم ناراحت کننده
یکی از گزینه های ساده ای که به شما امکان می دهد وجود آلوپسی را تعیین کنید یک محاسبه پیش پا افتاده است - باید با دقت شمارش کنید که چند تار مو در روز می ریزد. اما تعداد موهای از دست رفته تنها ملاک مشکلات نیست. همچنین اگر نگران هستید، باید هوشیار باشید و از یک متخصص کمک بگیرید:- رشته های شکننده در طول طول، تعداد قابل توجهی از انتهای تقسیم شده، افزایش خشکی مو.
- از دست دادن درخشش سالم رشته ها، تیرگی رنگ؛
- ناراحتی و خارش پوست سر؛
- ظاهر شوره سر.
علل ریزش مو
گاهی اوقات ریزش مو بدن است.یک مثال واضح بارداری است - هنگام حمل کودک، قفل ها فوق العاده ضخیم و زیبا می شوند، این تحت تأثیر افزایش سطح هورمون های زنانه است..با این حال، پس از زایمان، قوی ترین ریزش شروع می شود - مو به سادگی می ریزد.اما این پدیده در زنان آلوپسی نیست، اغلب کاملا طبیعی است، طاسی نیست، بلکه یک فرآیند طبیعی است.. با این حال، تغییرات هورمونی نیز می تواند پاتولوژیک باشد. از علل احتمالی ریزش مو در زنان می توان به افزایش سطح تستوسترون (هورمون اصلی مردانه) اشاره کرد. چنین اختلالی همچنین می تواند خود را در شکست چرخه قاعدگی، ظهور آکنه و سبوره، ناباروری و سایر علائم نشان دهد. انواع دیگری از مشکلات هورمونی مانند اختلالات تیروئید و غیره نیز وجود دارد. یکی از دلایل احتمالی ریزش مو در مردان و زنان آلوپسی آندروژنیک است.این عارضه ناشی از اختلالات هورمونی است و دارای یک عامل ارثی است (خطر ایجاد آن ارثی است).در این حالت، رشته ها در ناحیه شقیقه، در امتداد چوب پنبه و بالای سر نازک می شوند.سایر دلایل ریزش مو ممکن است شامل موارد زیر باشد:.- کمبود مواد مغذی (ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب سالم و غیره)..).
- استرس منظم، اضطراب و استرس روانی-عاطفی بیش از حد؛
- بیماری های داخلی از جمله دیابت، انواع کم خونی، بیماری های پوستی، مشکلات پانکراس، بی اشتهایی، اختلالات دستگاه گوارش و ....;.
- مصرف برخی داروها، از جمله داروهای ضد بارداری هورمونی، داروهای شیمی درمانی و غیره.
انواع آلوپسی
علاوه بر آلوپسی آندروژنیک که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم، پزشکان تریکولوژیست انواع دیگری از چنین بیماری را نیز تشخیص می دهند، از جمله:- آلوپسی منتشر.در این اختلال، ریزش فعال یکنواخت مو در تمام سطح پوست سر ثبت می شود.
- آلوپسی آره آتا.به آن آلوپسی لانه ای نیز می گویند.در این اختلال، آسیب انتخابی به فولیکول های مو وجود دارد که با کانون های ریزش مو در سر و تنه - ظهور لکه های طاس آشکار می شود..
- غیر روبیک - ناشی از عوامل مختلفی است و به فولیکول های مو آسیب نمی رساند.
- اسکار - باعث تغییر شکل اسکار و تخریب (تخریب) فولیکول ها می شود، می تواند توسط عفونت ها، آسیب های تروماتیک و سایر عوامل تحریک شود، موضوع نامطلوبی دارد..
آیا پرولاپس به دلیل مراقبت نادرست رخ می دهد؟
با تعجب که ریزش مو در کدام بیماری شدید است، ارزش دارد که نه تنها به وضعیت کلی مراقبت، بلکه به مراقبت اولیه از رشته ها نیز توجه کنید..مراقبت نادرست از فر نیز می تواند باعث از دست دادن شود.چنین مشکلی می تواند در موارد زیر رخ دهد:.- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی - پرم یا رنگ آمیزی تهاجمی؛
- آسیب حرارتی - گرم شدن بیش از حد با سشوار، اتو و سایر وسایل حرارتی؛
- سوء استفاده از محصولات یک ظاهر طراحی شده؛
- مدل موهای خیلی تنگ (بافته یا دم اسبی).
چگونه ریزش مو را درمان کنیم؟
همه بیماران مبتلا به آلوپسی علاقه مند هستند که در صورت ریزش مو چه کاری انجام دهند. و اگر رشته ها به معنای واقعی کلمه جلوی چشم شما نازک می شوند، نباید خود درمانی کنید. توصیه می شود از یک متخصص تریکولوژیست کمک بگیرید، این پزشک است که با سلامت مو سروکار دارد. او گزارش جمع آوری می کند، بیمار را معاینه می کند و مطالعات اضافی را تجویز می کند. روشهای تشخیصی و آزمایشهای ریزش مو ممکن است شامل موارد زیر باشد:- آزمایشات اجباری - آزمایشات عمومی خون و ادرار؛
- آزمایشات بیوشیمیایی؛
- آزمایش سطح هورمون؛
- آزمایش بیماری های عفونی؛
- درماتوسکوپی تشخیصی برای بررسی وضعیت پوست سر و پوست سر؛
- فوتوتریکوگرام - یک مطالعه ویژه که تراکم رشد مو، تعداد مو در هر فولیکول، انواع مو بر اساس قطر آنها و تعادل مو در مراحل مختلف چرخه زندگی را ارزیابی می کند..
- مراقبت ویژه از مو؛
- درمان هورمونی؛
- مصرف داروهای ضد التهابی؛
- فیزیوتراپی؛
- روش های زیبایی (مزوتراپی، اوزون تراپی، پلاسمولیفتینگ و غیره)..).
- درمان علامتی.
مراقبت ویژه برای ریزش مو
هنگام ریزش مو، لازم است مجموعه ای از محصولات مراقبت خانگی را انتخاب کنید که تارها را تقویت کرده و رشد رشته های جدید را تحریک کند..کیت مراقبت در منزل باید شامل موارد زیر باشد:.- شامپو حرفه ای برای ریزش مو، یک انتخاب عالی شامپو Ykas Ykasfit است که به بازسازی ساختار رشته ها کمک می کند، داخلی و کوتیکول آنها را تقویت می کند و از سطح در برابر آسیب های احتمالی محافظت می کند.
- ماسک های حرفه ای مو که باعث ترمیم عمیق تارها، تغذیه شدید و بازگشت سلامت و درخشش می شود، مانند ماسک روغن آووکادو فلپس - برای موهای آسیب دیده ایده آل است.
- آ.